top of page

RADIOTALASNI LIFTING LICA (RF)

Frakcionalni RF je poslednja reč tehnike u primeni multipolarne radio-frekvencije za rejuvenaciju kože. Idealni razmak između elektroda omogućava da se bipolarna RF energija veoma ravnomerno i precizno aplicira ne tretiranu površinu kože, bez rizika interferenci i preklapanja iako je razmak izmedju elektroda veoma mali.

Aplikatori modernog RF Frakcionalnog sistema su u obliku kružnih ili kvadratnih matrica sa različitim brojem pinova tj. mikroelektroda (25, 64, 144 i 289).

rf lifting lica

RF energija generiše toplotu oko elektrode koja indukuje mikropovređivanje ćelija i na taj način startuje proces regeneracije tj samozalečenja ćelije koji je ujedno i proces rejuvenacije.

Za razliku od standardnih bipolarnih RF aparata, novitet je matrica gustih polova koja dozvoljava da se prenosi mnogo veća količina toplotne energije bezbolnije za pacijenta i bez negativnih efekata kao što su opekotine i preterano crvenilo.

 

Rezultati su vidljivi već sutradana nakon prvog tretmana. Pacijent oseća blago peckanje i zatezanje kože. Kombinacija ovih tretmana sa dermoroler tretmanima daje izvanredne rezultate jer mikroneedling dodatno pospešuje cirkulaciju i produkciju kolagena dok termalni efekat ima jako dejstvo na umrežavanje kolagenih vlakana.

Svaki aplikator se koristi za određenu oblast lica ili tela sa sledećim efektima:

  • Smanjenje pora i oblikovanje

  • Lečenje akni i ožiljaka od akni

  • Zatezanje i ublažavanje bora

  • Redukcija hiperpigmentacije i izjednačavanje boje kože

bottom of page