top of page

MIKRODERMOABRAZIJA

Dermoabrazija je postala jedan od najpopularnijih tretmana u svetu za blistav ten i čistoću lica. Radi se o bezbednoj metodi koja pomoću dijamantske glave pilinguje kožu i time podstiče njeno intezivno obnavljanje.

Dijamantska dermoabrazija je mehaničko skidanje površinskih, izumrlih slojeva kože uz pomoć sonde sa dijamantskom glavom i vakumom koji ujedino vrši i vakum masažu, što doprinosi boljem čišćenju lica, ali i poboljšavanju cirkulacije i limfne drenaže.

mikrodermoabrazija

Na taj način se podstiče rast novih ćelija kože u bazalnom sloju. Ovaj ciklus traje 2 nedelje, a u zrelijim godinam se usporava, pa ga treba ubrzati. Kod masnih koža, npr. kod mladih, ne dolazi do redovnog ljušćenja starih ćelija, što stvara sklonost ka aknama.

     Stanje kože je vidljivo već nakon prvog tretmana – koža postaje rumena i glatka, ten se ujednačava. Za optimalan efekat treba sprovesti 4-6 tretmana, jednom u 7 dana. Posle tretmana je povećana osetljivost kože na Sunčeve zrake, i zbog toga se ne treba sunčati min 24 h posle tretmana. Sama procedura ne traje duže od 30 min. i osim na licu možemo je primeniti i na rukama, šakama i dekolteu.

Takođe dijamantska dermoabrazija je idealan tretman pre tretmana mezoterapije jer uklanja sloj mrtvih ćelija koje su najveća prepreka prodoru korisnih materija kroz kožu.

Kako dermoabrazija deluje na kožu?

  • Smanjuje staračke pege (hiperpigmentacije) i male bore

  • Smanjuje proširene pore

  • Poboljšava tonus i teksturu kože

bottom of page