top of page

TRETMAN LICA SA LED MASKOM
(PHOTO TERAPIJA)

Intenzivni tretman engleske kozmetičke kuće Neoelegance je novitet u našoj ponudi. Namenjen je koži sklonoj aknama i upalama uključujući i tinejdžerske problematične kože.

Savršeno kombinuje delovanje aktivnih sastojaka iz specijalne svilene (sheet) maske za izbeljivanje i regeneraciju kože i plave LED terapije.

​Plava LED terapija maskom Neoelegance blagotvorno deluje na probleme sa aknama, mitiserima, proširenim porama, upalnim procesima i crvenilom na koži – rozacea.

Frekvencija plave LED svetlosti je 415-450nm i ona prodire 2-4mm u dubinu kože. Dok većina površinskih tretmana protiv akni narušava PH vrednost kože, olakšavajući bakterijama da prodru u kožu dovodeći do novih upala, plavo LED svetlo stabilizuje zaštitni kiseli sloj, čineći površinu kože otpornom na prodor bakterija.

Poznato je da su uzročnici akni bakterije roda P.acnae, koje stvaraju molekule porfirina u svojim ćelijama. Ovi porfirini su fotosenzibilni i u kontaktu sa plavom LED svetlošću oslobađaju molekule kiseonika. S obzirom da je P.acnes anaerobna bakterija, koja ne može da opstane u prisustvu kiseonika, plavo LED svetlo dovodi do njihovog uništavanja.

Takođe, plavo LED svetlo dovodi do dekongestije (pražnjenja) postojećih akni ali i do normalizacije masnoće kože. Može da se koristi kod tinejdžera jer nema negativnih pratećih efekata.

led tretman lica
bottom of page