top of page

HIGIJENSKI TRETMAN LICA

Vaše lice je svakodnevno izloženo sitnim česticama prašine, smogu, duvanskom dimu, sunčevim zracima i ostacima šminke. Iako delovanje ovakvi supstanci nije vidljivo na prvi pogled, ostavljaju dugoročne tragove na koži. Čišćenje tonikom, magičnim rukavicama u sličnim metodama nije dovoljno da bismo imali zdravu i negovanu kožu.

Kako biste oslobodili kožu od nečistoće, suvišnog sebuma, izumrlih ćelija, mitisera i drugih sličnih promena, potrebno je minimalno jednom mesečno uraditi higijenski tretman lica.

Koliko se često preporucuje klasican tretman lica?
   

Broj tretmana je individualan i zavisi od stanja Vaše kože. Ukoliko je vaša koža zdrava dovoljno je jednom mesečno uraditi higijenski tretman lica.

Kakvi su rezultati tretmana?

Higijenskim tretmanom ne dobija se samo čišćenje lica, već i hidriranje kože, pojačana mikrocirkulacija, što direktno utiče na stvaranje fibroblasta, odnosno pospešuje se proizvodnja kolagena i elastina koji daju elastičnost i čvrstinu koži. Rezultate pratimo i beležimo, u cilju očuvanja i poboljšanja stanja vaše kože.

Rezultati:

  • obezbeđuje izvanredno zdravu i higijenski lepu kožu;

  • uklanja komedone i potom odlaže njihovo stvaranje;

  • rafinira ten;

  • vraća koži čistoću i svežinu;

  • povećava efikasnost proizvoda koji se kasnije nanose na kožu;

  • rezultati su odmah vidljivi i traju najmanje mesec dana


Tretman pocinjemo uklanjanjem sminke, sebuma i ostalih necistoca sa kože. Sledeći korak je otvaranje pora gde koristimo preparat PHYTOMER pure pore heating mask (Maska za otvaranje pora), koja sadrzi morki zelit i enzime, za tri minuta koza je spremna za komedoekspresiju.

​Komedoekspresija pedstavlja dubinsko čišćenje kože, odnosno postupak kojim se odstranjuju komedoni iz izvodnog kanala lojne žlezde. Veoma je važan postupak u održavanju zdravlja i nege kože. Bitno je da koža bude očišćena od komedona,jer samo takva može da ima zdrave biološke funkcije,uspešnije se dalje neguje, bolje prima aktivne komponente i preparate koji se nanose. Nakon sto smo očistili lice, stavljamo masku prema tipu kože, da smirimo, zatvorimo pore i nahranimo kožu. Kada se koža umrila prelazimo na masažu , koja se ne radi samo kod problematicne koze sa upalnim procesima.

Tretman završavamo nanošenjem seruma i kreme prema tipu kože i savetom za dalji proces kućne nege. Klasičan tretman lica traje sat do dva i preporučujemo da se radi jednom u mesec ili dva dana u zavisnosti od individualnih potreba.

bottom of page